2011. november 19., szombat

álmomban hol jártam...

Hajnaltájban mindig beszédes álmaim támadnak (pontosabban szólva ezekre emlékszem, hiszen közvetlenül megelőzik az ébredést). Ma például felerészben arról ábrándoztam, hogy egy wicca kovenre - vagy inkább baráti társaságra - bukkanok a saját utcámban, s persze teljesen felvillanyozott a felfedezés:). Ennél jóval rejtélyesebb volt a másik vízió, amelyben darazsak keringtek körülöttem. Azt nem mondanám, hogy üldöztek, de a királynőjük újra és újra rám szállt, a többiek pedig őt követték.
Utánanéztem Krúdy álmoskönyvében a darázsmotívumnak, és a következő értelmezéseket találtam: 

"Nagy darázs: csúf rágalom jegye. Darázscsípés: harag, amely pletyka miatt kerekedik. Darázsfészek: elszólást, szószátyárságot jelez. Darazsat megölni: jelzi, hogy szomszédoddal kibékülsz. Tarka darázs: idegen, aki hírt hoz. Lódarázs: messzi tavasz. Királydarázs: kerti munka. Halott darázs: öregség.
Adventben (karácsony előtt) darázs: hosszú tél jegye. Kerner szerint: darazsak, amelyek üldöznek: hajhullást mutatnak. Darázs, amely igent mond: nagy ellenség. Darázslyuk: új szerelem; öregnél: gonosz szerelem. Darázs az ablakban: levél, amelyet nem hoznak el. A lipcsei nagy álmoskönyv szerint: darázs jegyez jó időt.
A különös álmokból: darázsfészek, amely testünkből nő ki és igen elcsúfítja: jegyez gondolatokat, amelyek semmi jóra sem vezetnek; leginkább családi bánatot mutat; meghalt gyermekeket.
Radics Mária szerint: darázshang: visszatérő szerelem jele."
Egyik opció jobb, mint a másik. Nem is tudom, melyiket válasszam: a hajhullást, a perpatvart, netán a rosszidőt?:)

1 megjegyzés:

  1. Szió!

    Nem tudom miért, de szeretek ilyen típusú blogbejegyzéseket olvasni. Van valami titkos varázsuk, ami soha nem mulaszt el elragadni. :)
    A darazsakhoz még esetleg ezt is hozzáolvashatod: http://www.whats-your-sign.com/wasp-animal-symbolism.html
    Nekem sokszor ezek a magyarázatok jobban illenek az életembe, mind az álmoskönyvek írásai. :)

    Virág

    VálaszTörlés