2012. február 1., szerda

ünnepi programok

 - Nézd át a holmijaidat, és válj meg a feleslegessé vált használati tárgyaktól, kinőtt ruháktól (lehetőleg jótékony tovább-adományozás útján)!
- Etess madarakat!
- Húzd fel a talpalód és sétálj ki a természetbe a tavasz jeleit kutatva!
- Tervezd meg, hogyan szándékozod beültetni a kertedet, ha felenged a fagy, és szerezd be a hozzávalókat!
- Nyisd ki az otthonod ablakait - ajtajait, és oltsd le a villanyt pár perc erejéig. Engedd, hogy a tél során leülepedett, poshadt, fáradt energiák távozzanak, s a tavasz ígéretével kecsegtető friss erők kerüljenek a helyükre!
- Csapj zajt! Serpenyőkkel, fazekakkal, hangszerekkel, akár magányosan, akár csoportosan, akár otthon, akár felvonulás formájában, hogy felébreszd a táj lelkét.
- Meditálj! Képzeld el, milyen lehet a föld mélyében nyugvó magként megérezni az élet első moccanásait.
- Ültess gyógynövényeket (cserepekbe,  a házon belül). Beszélj a magvakhoz, kezeld őket szeretettel, áldd meg termékenységgel, boldog növekedéssel. 
- Készíts ínycsiklandó, ünnepi ételeket; az étkezőasztalt díszítsd napkerekekkel, örökzöld ágakkal és a kora-tavasz virágaival, sárkányfigurákkal.
- Füstölj zsályát vagy spriccelj szét sós vizet, hogy megtisztísd lakókörnyezeted!


A fentiek családdal, gyerekekkel együtt, az ő örömükre szolgálva is végezhetők. Kívánom, hogy találjatok méltó keretet az ünnepléshez, és időt a sabbat szellemiségének megéléséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése