2012. január 5., csütörtök

the good witch: a bűbájos

Hadd ajánljam figyelmetekbe ezt az elbűvölő családi mozit:), mint az évkezdés emelkedett hangulatának kiváló aláfestőjét. A Hallmark csatorna 2008-as TV-filmje kanadai gyártmány: s  igazán bűbájos témát dolgoz fel szívmelengetően kedves csomagolásban. 
Az amerikai Middleton (fiktív város) afféle csendes-rendes kis község, amelyet a polgármester helyett jobbára annak felesége, a városi tanács elnöki posztját betöltő, sznob és hagyományelvű Martha (Catherine Disher) vezet. Nem csoda, hogy a jóasszony érdeklődését felkelti, mikor rejtélyes idegen költözik az évek óta elhagyatottan álló, kísértetjárta kúriába, a város legidősebb épületébe, Grey House-ba. Kíváncsisága csakhamar heves ellenszenvbe csap át, ahogy megismeri az új lakót: Cassie Nigthingale (Catherine Bell) ugyanis nem mindennapi nő. Fiatal, önfejű, talpraesett, jól forog az esze, csakúgy, mint a nyelve, s persze nem utolsósorban - boszorkány. Amint megnyitja "Csengők, könyvek és gyertyák" nevű üzletét a főutcán, Martha tiltakozó akcióba fog, és petíciót nyújt be a városi tanácshoz, hogy bezárassa a - szerinte - fekete mágia kelléktárával felszerelt boltot. 
Cassie azonban nem csak ellenségeket szerez a városban: szépsége és kedvessége rabul ejti a három éve özvegy, a szeretett feleség elvesztésének emléke elől a munkába menekülő, kétgyermekes apuka, Russel sheriff (Chris Potter) szívét. A sheriff kötelességtudata és a Cassie iránti vonzalma közt őrlődik, hiszen míg Martha és vele a városvezetőség azt várná tőle, hogy okot találjon a 'persona non grata' eltávolításához, addig magában mindinkább meg van győződve arról, hogy a 'Szürke Hölgy' leszámazottja, e titokzatos bűbájos rendkívüli nő. Cassie pedig, miközben alaposan felkavarja maga körül a poros állóvizet, itt is - ott is besegít; egy kedves mosollyal, néhány jótanáccsal, alkalomadták egy csepp mágiával.
Aki szereti a Csokoládét, az nem fog csalódni e filmben sem, noha hiányzik belőle a nagynevű alkotás pikantériája és polgárpukkasztó szertelensége; azt a tipikus családi mozik sematikus, jól kimért erkölcsi tanulságot sugallmazó, mégis bájos elemei helyettesítik. Mindent összevetve jó szórakozás kicsinek és nagynak egyaránt - s persze ne feledjétek el megnézni a második (The Good Witch's Garden), harmadik (The Good Witch's Gift) és negyedik (The Good Witch's Family) részét sem :). Jó mulatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése