2011. április 20., szerda

mikroorgazmusok

Amikor tegnap a növényélettan professzorunk bejelentette, hogy a citokininek felfedezése rendkívül kalandos és pikáns, természetesen senki nem hitt neki. A teremben bóbiskoló cirka 110 ember nyugodtan szunyókált tovább, mindaddig, míg el nem hangzott az "állott heringsperma" kifejezés. 
Ugyan miféle botanikusnak jutna eszébe állott heringspermával öntözgetni a dohány-szövettenyészetét, ha nem egy svéd csodabogárnak, név szerint Folke K. Skoog-nak? Jobban meggondolva a skandináv származás enyhít valamelyest a helyzet súlyosságán. Odafent északon alighanem még a miatyánkot is "mindennapi heringünket" - tel imádkozzák. Lehet, hogy akkortájt kezdték szerkeszteni " A hering 1001 felhasználási módja, - avagy ha rövid a karod, told meg egy heringgel!" című enciklopédiát, és Skoog voltaképpen egy ehhez írandó szócikk kedvéért locsolta meg az ültetvényét heringmaggal. Sajnos tudományos körökben méltatlanul nagyobb visszhangot keltett holmi növekedésserkentő hormonok létének felfedezése, mint a kísérlet nyomán megszülető korszakalkotó " Heringbelsőségek az üvegházban" c. értekezés. Hiába, a démosz nem képes értékelni a szubtilis kifinomultságot.)  

1 megjegyzés:

  1. Ami a címet illeti, szintén poén kapcsolódik hozzá: mélyen tisztelt élettan professzorunk egyik hajdani évfolyamtársának szakdolgozatát azért vágta vissza a bírálóbizottság, mert abban a "mikroorganizmus" kifejezés helyett mindenhol "mikroorgazmus" szerepelt. Ez van, ha az ember olcsó munkaerőt alkalmaz.

    VálaszTörlés