2010. július 21., szerda

bones s05e21 "banyadalom"

Aaaaah...
Az éjszakázásnak mindig ára van. Brrr.
Olyan vagyok, mint egy mosatlan, ámde számos alkalommal kicentrifugázott zokni.
És még ha valami ereszd-el-a-hajamat parti lett volna tegnap, de nem; Bones-t néztem hajnalhasadtáig.
Mostanában mindinkább rákkattanok a sororzatokra, élvezem, hogy hosszú heteken át követhetem ugyanazon karakterek sorsának alakulását, nem kell megválni tőlük röpke két órányi tömény élvezet után:). A napokban végeztem ki a Heroes-t, - mit ne mondjak, elég nagy zagyvaság, rengeteg logikai buktatóval, követhetetlen cselekményelemmel és ordító önellentmondással, ennek ellenére beleszerettem. Vagy talán inkább Milo Ventimiglia és Zachary Quinto sármja bűvölt el? Akárhogy is, valósággal függővé váltam. Kár, hogy az NBC lefújta az 5. szezont, elkéne valami frappáns lezárás.
Jelen bejegyzésben azért kanyarodtam a sorozatosdi felé, mert az éjjel látott Bones-epizódok egyikében, az 5.évad 20 részében előkerülünk mi, a boszorkányság és a wicca ösvény követői. No nem éppen fényes megvilágításban.
A filmben szereplő wiccák -javarészt 30-as asszonyok- egy rakás romantikus, ámde ráncosodófélben levő hippinek tűnnek, akik ily módon igyekeznek szabadulni a hétköznapok hajszás-stresszes légköréből. Mindenesetre legalább sátánista elemek nélkül tálalták a zöldboszorkányságot. Azt is hozzá kell tennem, hogy a wiccáról sok szép - s többé-kevésbé igaz - dolog elhangzik. Örömteli meglepetést okozott a pozitív jellemzés; jó érzés látni, hogy az amerikai köztudatban eképp rögzül a vallásunk. Vagy talán csak a wicca lobbi elég erős ahhoz, hogy ilymódon biztosítson magának egy kis reklámot? Persze a legvalószínűbb, hogy a szövegírók némi misztikus maszlaggal akarták felturbózni jelen fejezetet, és utánajártak egy kissé az egész boszorkányság - wicca témakörének.
De hiába: az áldozat a gonosz vasorrú bába (vagy inkább keleti boszi) a gyilkos pedig az anyarozstól bedurvult Holdöböl-koven, akik kollektíve szurkálják agyon szakmai ellenlábasukat. Oké, nem a mesterségbeli vetélkedés, hanem az áldozat gonosztettei miatt. Az epizód zárása elég liberális, mert a bűnbánó wiccák felvállalják, amit tettek, Booth pedig a védelmébe veszi őket, elismervén, hogy jó emberek (habár a gyilkosságot nyilvánvalóan nem helyesli).
Mit mondjak? Lehetne rosszabb is.
No, ennyit a tanulságos sztorikról. Most újabb Heroes-pótlékot keresek, még az is lehet, hogy megnézem elölről az egész szériát.

Áldás mindenkire, és ne használjatok rozslisztet, oké?

Hulló Eső, 2010-07-21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése